A LavosBall az új Rubik kocka? – új magyar találmány úton a megvalósulás felé

A LavosBall egy friss, magyar találmány, egy egyedi, térbeli logikai játék. A jól ismert Rubik kockákhoz hasonlóan a gömbnél is a színek egymáshoz illesztése illetve az azonos színű felületek kirakása a cél.
Míg a Rubik-kockánál hat különböző színű oldal, addig a LavosBall-nál nyolc, különböző színű, forgatható tárcsa kirakása a feladat. Egyszerre csak 4 tárcsa látható, a másik 4 rejtett. A látható tárcsák forgatásával a láthatatlan tárcsák elemei is elmozdulnak a gömb belsejében. A látható tárcsák középpontjának egyidejű megnyomásával a LavosBall kinyílik, a rejtett tárcsák láthatóvá és forgathatóvá válnak. Az eddig látott tárcsák pedig befelé fordulnak, azaz rejtett pozícióba kerülnek.
A játékos a tárcsák forgatásával tudja egymáshoz illeszteni a színeket. A tárcsák forgatása mellett, a gömb középpontja felé irányuló nyomó mozdulat a LavosBall kirakásának a kulcsa.
A LavosBall feltalálója Szabolcs János, a 2004-ben Emmy-díjra jelölt díszlet- és látványtervező, aki többek között belsőépítészettel, kiállítások tervezésével, bútorok és használati tárgyak megalkotásával is foglalkozik. A kreatív szakmában Jan Lavos művésznéven is találkozhatunk vele, innen a játék elnevezése. A tervező elmondása szerint minden alkotó folyamatban a megszokottól eltérő megoldások megkeresése és használata motiválja. Ez a megközelítés vezetett a LavosBall létrejöttéhez is...

Bővebben a forrásban,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése