Polarizált fényterápia (Mester Endre)

A lézer fénnyel gyógyítás úttörője Mester Endre, a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem professzora volt, aki elsőként ismerte fel, hogy a sebészeti alkalmazásoknál sokkal alacsonyabb, de pontosan meghatározható energiatartományban sejtműködéseket serkentő hatás alakul ki, amit bio stimulációnak nevezett. A kísérletes bizonyítékok hosszú sora Rubin lézer alkalmazásával kezdődött. Ennek nem poláros a fénye, de monochromatikus (azaz teljesen egyféle rezgésszámú fotonok), továbbá koherens (időben szorosan rendezett fotonok). Ez követően gázlézerek alkalmazásával (ezek poláros fényt adnak) is jó eredmények mutatkoztak.  Használta a lágylézer fényt égési sérültek fájdalmainak csökkentésére, és a sebek gyógyulásának meggyorsítására. Bebizonyosodott, hogy a lágylézer fény lerövidíti a gyógyulási időt, és csökkenti a hegesedést. Talán a Bioptron lámpa ismertebb, mint a lágylézer kifejezés.

4 megjegyzés:

 1. Nagyon érdekes ez a blog, lehetne benne több bejegyzés is :-))) Tudom, kibicnek semmi sem drága .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :-) ahogyan időm engedi úgy teszem fel a bejegyzéseket.

   Törlés
 2. És mennyiben igaz az az állítás, ami a Zepter honlapján írnak a feltaláló személyét tekintve?
  Egy dán orvos, Niels Ryberg Finsen, alapította meg a modern fényterápiát több, mint száz évvel ezelőtt. 1903-ban orvostudományi Nobeldíjjal jutalmazták a fényterápia területén elért eredményeiért. Akkor ez most hogy is van ?
  http://www.zepter.hu/MainMenu/Products/Medical/Bioptron/ProductRange.aspx
  Köszi a válasz előre is.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm az információ frissítést, amely szerint Mester Endre volt a fényterápia úttörője, lásd az elöttem szólót. Méltó folytatója Fenyő Márta a Sensolite fényágyig. http://arcapolas-fenyterapiaval.hupont.hu

  VálaszTörlés