Sorban állnak az országok a magyar okospadért

Forrás: raketa.hu
A wifivel és telefontöltővel is ellátott, napelemes Kuube okospadokat egyelőre még kézzel 
rakják össze egy budakalászi iroda raktárában, de a cég már most is rengeteg megkeresést kap külföldi országokból, akik valósággal sorban állnak a magyar találmányért. A startup alapítója, Gallai Máté beszélt az idei terveikről, amelyekben egy napelemes buszmegálló is szerepel.

Mostanra szinte nincs olyan afrikai ország, ahonnan ne kaptunk volna megkeresést – mondta Gallai Máté. Tavaly nyáron disztribúciós megállapodást kötöttek a Tungsrammal, így az is elképzelhető, hogy a Kuube padok a későbbiekben a General Electrictől 2018-ban függetlenedett világhírű magyar márka nevén fogunk eljutni Ázsiába, Afrikába és a világ számos más pontjára. Mostanra szinte nincs olyan afrikai ország, ahonnan ne kaptunk volna megkeresést, sőt, Kazahsztánból, Indiából, a Maldív-szigetekről is érkezett már komoly érdeklődés a padjaink iránt – folytatta. A komolyabb terjeszkedést jelenleg elsősorban a gyártási technológia hátráltatja, hiszen a padokat egyelőre kézzel rakják össze a budakalászi iroda raktárában, így havonta nagyjából ötöt-ötöt tudnak legyártani a különböző típusú padokból, de hamarosan ez változni fog. A sorozatgyártott, nagy tételben rendelhető Kuube padoknak a darabonkénti szállítási költsége is jóval kedvezőbb lesz, ugyanis egy szabványos, negyven lábas konténerbe akár 80 padot is be tudnak rakni, és így például Dél-Afrikába padonként mindössze 25 ezer forintra jönne ki a szállítási költség.

Mindeközben a Kuube padok már ma is számos helyen megtalálhatóak, Óbuda, Várpalota, Balmazújváros és a Balaton mellett többek között Horvátországban és Izraelben is belefuthatunk a magyar okospadba, és Izraelben meg Romániában már hivatalos forgalmazója is van a cégnek. A padok ismertsége külföldön is rohamosan terjed, ahogy korábban mi is írtunk róla, februárban a Yanko Design és az Interesting Engineering is külön cikkben foglalkozott a Kuube-bal, március elején pedig a legjelentősebb formatervezői kiállítás, a Milánói Design Hét hivatalos lapja, a Fuorisalone Magazine is beszámolt a magyar padokról.
A padok tervezői arra is gondoltak, hogy a többség nem hord magával USB-kábelt, így a két USB-csatlakozó mellett az Eco pad esetében egy, míg a Nano és a Plus estében kettő vezeték nélküli, QI-szabványú töltő gondoskodik arról, hogy feltölthessük a telefonunkat.

Bővebben a forrásban: raketa.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése