Megint a csodánkra jártak – Homokváraink

Ezt a bejegyzést egy másik blogomból másolom be ide, úgy gondolom ennek itt is helye van. London, 2013 augusztusának a vége:
Jó idő volt, a lányok Andriséknál voltak, én meg a fiúkkal kétszer is elmentem egy stranddal kibővített játszótérre. Ezt a strandot ne úgy képzeljétek el, mint amilyen otthon egy strand, össz-vissz egy medence a gyerekeknek, ami a legmélyebb pontján is csak 20 centi mély”, és emellett a medence mellett van egy óriási játszótér, ahol minden megtalálható ami játszótéren előfordulhat.
A fiúk némi vízben rohangálás után belevetették magukat a homokozóba, ahol elkezdtek homokvárat építeni.
Az alapötlet Ronótól (6 éves) származott, azaz egy kis labdájuknak (ping-pong labdánál nagyobb, teniszlabdánál kisebb) építsenek egy nagy lejtőt, amin az végig tud gurulni, és ezt aztán Bendi (13) és Tomi (11) vezetésével meg is építették. Az első napon ez eléggé a nap végére lett kész - későn mentünk ki a strandra - de azért már ezt is jól megnézték, de aztán amit másnap építettünk, annak bizony a csodájára jártak.
Idekattintva több képet találsz a homokvárról.
Errefelé ilyet talán még nem láttak, olyan szemmel bámulták a csibék alkotását. A gyerekek körbeállták, a szülők fényképezték meg filmezték, és amelyik gyerek kezébe odaadtuk a kis labdát, hogy tegye azt legfelülre, olyan boldog volt ettől mind, mintha egy csodajátékot adtunk volna nekik. Pedig csak annyit kellett tennie, hogy odatette a labdát, ami aztán a kanyargós árokban, alagúton meg ugratókon át szépen legurult.
És ezt a homokvárat megcsodálta mindenféle felnőtt és gyermek, bárhonnan is keveredtek ide a világból.


Nekem ez az egész nagyon szimbolikus volt. A magyarok valamit megint csináltak, amit előtte arrafelé soha senki; a világ ezt megcsodálja, és a legtöbben nem is tudják hogy azt magyarok csinálták.
Aztán a magyarok miután mindennel elkészültek, akkor tovább állnak, amit meg megalkottak azt ott hagyják, mások hadd használják, ők meg mennek valami újabb csodát csinálni.
A nagyvilág tele van ilyen homokvárainkkal a gyufától a golyóstollig, se szeri se száma azoknak a dolgoknak, amiket az emberek nap mint nap látnak, használnak, és nem is gondolják, nem is gondolnák, hogy azt magyar találta ki. Sokan azt sem tudják, kik is azok a magyarok, vagy ha tudnak” is rólunk valamit, az egészen más mint a valóság, de mi nem tehetünk mást és többet, mint hogy még sok-sok "homokvárat" építünk és ha megkérdezik honnan jöttünk, akkor csak annyit mondunk: Magyarok vagyunk...

...és a nagyvilágnak egy film, "rólunk":


Forrás: Barátainknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése