Magyar cég napelemjárdáját csodálják Hollandiában

A Platio Solar nem igazán ismert cég Magyarországon, pedig akár lehetne is és büszkék is lehetnénk rá. A térburkolati napelemes rendszereket fejlesztő cég mögött ugyanis globálisan mintegy száz befejezett projekt áll már, aktuálisan pedig a hollandiai Groningen lakói járnak a csodájára.
A magyar cég 400 négyzetméteres napelemes útját a közelmúltban az EU „Making City” projektje keretében installálták, a tervek szerint a rendszer évente akár 55 ezer kWh villamos energiát is képes lesz megtermelni. A PV Magazine tudósítása szerint a napelemes gyalogút összesen 2544 darab 35×35 cm méretű napelemből áll, és a termelését a városháza fogja hasznosítani.
„A Platio fotovoltaikus térburkoló kövek kétszeresen fenntarthatóak, mivel nem csak zöld energiát szolgáltatnak, hanem újrahasznosított műanyagból is készülnek, ráadásul a teret kétszer használják: A napelemes burkolt ösvény áramot termel, és az emberek könnyen és biztonságosan járhatnak rajta. Ez egy példa arra, hogyan lehet intelligens és fenntartható módon használni a városi teret” – magyarázta Philip Broeksma, Groningen önkormányzatának energiaügyi tanácsosa...

Bővebben a forrásban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése