Egely György (Az Egely-féle életenergia kerék)

Ez az eszköz tízéves kutató- és fejlesztőmunka eredményeként jött létre, megalkotója, Dr. Egely György gépészmérnök, több mint tíz éven át végzett intenzív kutatásokat a különleges energiaátadási folyamatok területén, és ennek egyik eredménye ez a többszörös nemzetközi díjas műszer, amely a világon egyedülálló. A készülék valószínűleg a legkomolyabb játék vagy a legjátékosabb komoly dolog, amivel az ember valaha is találkozott, kipróbálhatja, megmérheti, fejlesztheti vele saját életenergiai szintjét.

Az életenergiai régóta ismert a Föld számos kultúrájában, de fizikája tulajdonságai jórészt ma is ismeretlenek, feltáratlanok. Ennek a készüléknek az az egyik célja, hogy bárki meg tudja mérni a saját, egészségi állapotát befolyásoló életenergiai szintjét (vitalitását). Az életenergia vagy vitalitás a szervezet üzemanyaga és ha valakinek hosszabb ideig kevés van belőle, az hosszú távon súlyos egészségi problémákat okozhat. A készülék segítséget nyújt egyénre szabva a betegségmegelőzésben és egészségünk javításában. Int arra is, hogy figyeljünk magunkra, óvjuk egészségünket és vitalitásunk újra legalább átlagos szintű legyen. A vitalitás növelése: Alvás, lazító gyakorlatok, sport, vitaminok, nyomelemek, étkezés, ionszint, víz struktúrája, egyéb módszerek.
A szerkezet használata egyszerű a kezünket kell a készülék mellé helyezni, az elektronikus számláló ledek segítségével jelzi az elért maximális értéket, ami egyébként jól látható a kerék forgásának a sebességéből is. Néhány perces próbálkozás után észre fogjuk venni, hogy akaratunkkal, különböző tudatállapot beállításával befolyásolni tudjuk a kerék forgásának sebességét és egyik vagy másik kezünk más-más irányba forgatja az érzékelőt.

Az ellenzői olyan „érveket” hoznak fel, miszerint ez a tenyérből származó hőenergiától forog, meg a légmozgás, na meg akármilyen mágneses hatások és önmagában az is a kóklerségét mutatja, hogy az egyik kezünkkel jobban forog, a másiktól kevésbé, meg az egyik szobában a kerék pörög az ember keze mellett, a másikban meg alig vánszorog.
A kétféle nézőpont: Akik az anyagi világban hisznek és minden másfajta elmélet felvetését is eleve elvetik azok azt mondják, hogy más helyen mást mutat, másik kezünkkel mást mér, tehát kóklerség, mivel szerintük életenergia nincs, minden csak a száraz tényszerű fizika.
A másik nézőpont szerint viszont: Életenergia mint olyan létezik, mi itt a Földön egy energiahálóban élünk, az embernek van két oldala, amiket többféleképpen különböztethetünk meg, mint például női/férfi oldal, múlt/jövő, aktivitás/passzvitás és még sorolhatnám, tehát az hogy épp’ melyik kezünknél mit mér, az ezektől az állapotainktól is függ, valamint hogy máshol mást mér az azért van, mert ott más a Föld energiarezgése, ami befolyásolja ezeket az oldalainkat, mitöbb életenergiánkat a Nap és a Hold is befolyásolja. Ehhez még: Ha csak azt nézzük, hogy az Ember testének kb 70%-a víz és a Hold amilyen hatással tengerekre, az ugyanígy hat a testünkre és ezáltal a lelkiállapotunkra is. Emellett az hogy akik ebben hisznek azok azt mondják, hogy akaratunkkal tudjuk befolyásolni a szerkezet működését, azt bizonyítja az is, hogy aki nem hisz ezekben és odateszi mellé a vasalót, amitől a kerék elkezd pörögni, de az valójában nem a vasalótól pörög, hanem az ember akaratától.

Összefoglalva: Akik cáfolni akarják ennek az életenergia keréknek a helyes méréseit, azok nyilván bármikor fognak erre bizonyítékokat találni, mert arra a saját nézőpontjukból tekintenek rá. Amikor az Ember eljutott oda, hogy a Föld talán mégse lapos, akkor ennek az ellenzői olyanokkal érveltek, hogy ha gömbölyű lenne, akkor ott lefolyna róla a víz és ilyesféle logika mentén, akik az életenergia kerék értelmetlenségét akarják bizonyítani, azok fognak is találni számukra egyértelmű bizonyságokat, de ez az ő nézőpontjuk, senkit sem kell győzködni ezekről. Valaki így látja, valaki meg úgy, mindenkinek megvan a hite, amit csak önmaga tud megváltoztatni. Azaz akik ellenzik ezt, akik szerint ez kóklerség, azoknak egyszerűen nincs szükségük egy ilyen irányú életszemléletre.

Ami a saját tapasztalatom: A kerék valóban az ember életenergiáját méri. Jómagam valamikor a ’90-es évek vége felé jutottam hozzá egy ilyen Egely-kerékhez és valóban, amikor jó passzban, feldobódott állapotban vagyok, akkor pörög a kerék, amikor stresszes, görcsös vagyok, akkor az szinte leblokkolja a kereket. Gyerekeim közül amelyik életerős, aktív és nem egy aggodalmaskodó fajta, annál általában pörög a kerék, amelyik hajlamos a borúlátásra, annál meg lassabban, akadozva forog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése