Magyar találmány véd meg a metrón terjedő fertőzésektől

Ősszel és télen kevesebb napfény éri a testünket és a vitaminpótlás is körülményesebb. Nem csoda, hogy ilyenkor sokkal több a fertőző betegség. Ezeket néhány baktérium, és számos vírusfaj is okozhatja, amelyek közül legismertebb az influenzavírus. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy megelőzzük a baktériumok, vírusok megtelepedését olyan felületeken, melyeket tömegek érintenek meg.

Egy magyar cég találmánya forradalmi változást hozhat a forgalmas terek, tömegközlekedési eszközök tisztán tartásában. A nemzetközi kutatásokra épülő, de hazai fejlesztésű bevonatrendszer természetbarát módon fejti ki hatását. Alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható többek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is.

A fotokatalitikus bevonat fény hatására aktiválódik, nem kopik le, és gyakorlatilag folyamatosan fertőtleníti a felületet. Bármennyien megfoghatják egymás után a felületet, amikor fény éri, ez az anyag folyamatosan dolgozik, nem kopik el, nem tűnik el a felületről. A hatás eléréséhez normál látási viszonyokat biztosító mesterséges fény is elég, és akár egy évig is biztosítja a fertőtlenítést” – mondta Lehoczky Péter, a Resysten Hungary Kft. ügyvezetője...
Bővebben a forrásban: szeretlekmagyarorszag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése