Magyar diákok díjnyertes ötlete száll szembe az ételpazarlással

Hihetetlen mennyiségű étel megy a kukákba minden évben, miközben könnyen lehet, hogy a pazarlás helyétől nem messze valaki szívesen megenné a kárba menő élelmiszert. Ezen a problémán segítene három magyar gimnazista, akik innovatív megoldást találtak ki az ételpazarlás mérséklésére, ötletüket pedig már külföldön is díjazták.

821 millió ember: az ENSZ tavalyi jelentése szerint ennyien éheznek a világon. 1,6 milliárd tonna étel: Ennyi megy kárba minden évben világszerte, miközben ennek 80 százaléka még ehető lenne. Erre az ellentmondásos helyzetre talált ki egy lehetséges megoldást három budapesti gimnazista, akik létrehozták a FoodOverflow nevű közösségi platformot.
A Fazekas Mihály Gimnázium három tanulójának ötletét előbb hazai, majd nemzetközi szinten is elismerték, ugyanis a csapat idén februárban lett a hazai mezőny legjobbja a UPC, a SKOOL és a Kódvarázs gyerekeknek szóló programozó versenyén, a Future Makers Nagydíjon.
Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter így első helyezettként elnyerte a lehetőséget, hogy elutazzon a Dublinban megrendezett nemzetközi ifjúsági programozó versenyre, a The Coolest Projects eseményre, ahol több mint hétszáz, a világ 22 országból érkezett fiatal mérte össze tudását. A versenyen a magyar csapat két kategóriában is sikeresen szerepelt, ugyanis a FoodOverflow elhozta a Future Makers Nemzetközi Nagydíjat és a The Coolest Projects weboldal kategóriájának harmadik helyezését.

Bővebben a forrásban: 24.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése