Quo vadis Homo Hungariqus 18. (Kik azok a hunok?)

Mottó:
„Úgy egyébként az egész világ tudja, hogy mi magyarok hunok vagyunk, csak mivelünk akarják elhitetni azt hogy ez nem így van.”

Ennek az oka nagyon egyszerű, hiszen ha minden magyar tudatában lenne annak hogy hunok vagyunk, akkor meglenne a kapcsolatunk a múltunkkal, amik a hun gyökereken át egészen a szkíta időkig és ezáltal azon túl is mutat. A mostani világ propagandája azt akarja elhitetni velünk, hogy mi valamikor bő ezer évvel ezelőtt, mint nomád nép a sztyeppéről vándoroltunk ide, a nyelvünk meg csak úgy valahogy összetákolódott, és bármiféle rokon- vagy testvérnépek nélkül élünk itt a szláv népek tengerében.

Ezzel szemben ami az igazság: Hun népek százszámra éltek a Hun-birodalomban, és a szkíta-hun nyelvet beszélték, azt a nyelvet amit ma magyar nyelvként ismer a világ. A hun pont olyan összefoglaló elnevezése sok népnek mint manapság például a német, így akik hunok voltak azoknak mi magyarok voltunk, mindenki másnak meg hunok, ugyanúgy mint ahogy most a kívülállóknak minden német német, de ők egymás között svábok, szászok, bajorok és sorolhatnám.
A Hun-birodalom a Kárpátoktól a Csendes-óceánig terült el, ahol persze más népek is éltek, illetve a birodalmon belül ugyanúgy mint azon kívül is, teljesen normális volt az emberek rendszeres költözése hasonlóan mint napjainkban. Így éltek a Hun-birodalomban a ma finnugornak nevezett népek is, és ahogy ma úgy régen is, szintén része volt az életnek a nyelvek közötti rendszeres szócsere. Teljesen normális, hogy ha egy közösségbe bekerül egy idegen, akkor annak a szavaiból a közösség átvesz, ha valaki egy hosszabb útról hazatér, és egy-egy messziről hozott szót használ, amit aztán a többiek is elkezdenek használni. Így alakult mindig a nyelvek szókincse, egymástól, egymásból és egymáshoz képest, de ahogy az utóbbi évszázadokban sok szót vettünk át a németből, vagy a legutóbbi időkben az angolból, mégsem gondolja senki, hogy ettől a német vagy az angol rokon nyelvünk lenne.
Vallásunk a kereszténység volt, azaz az őskereszténység, ami a Jézus előtti időkbe vezet vissza. Tévedés azt gondolni, hogy a kereszténység Jézustól eredne, ez egy sokkal ősibb vallás, amit aztán Jézus után a világot irányítók nekik megfelelővé átalakítva intézményesítettek, és ezt ismeri most a világ kereszténységként. Sokféle hun nép élt a Hun-birodalomban, akiktől a magyarok és még pár más nép kivételével először áttérítették őket egy másik nyelvre, ezzel elválasztották őket a múltunktól és a hun kötődésről, kitalálva nekik egy másik múltat, eredet történetet. Ma már a genetikai kutatások jól mutatják, hogy melyik népek hun eredetűek, ilyenek például a lengyelek, oroszok, ukránok, fehér-románok és a horvátok is.
Tehát hogy kik azok a hunok? Hát mi vagyunk. A hun népek közül néhány összegyűlt a Kárpát-medencében, sok közülük beolvadt a magyarságba, mintegy megmaradva a Mag népének, hogy aztán amikor majd ezek a vészterhes idők véget érnek, akkor ez a nép újra életre keljen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése